28 Nisan 2016 Perşembe

Birinci Haciz İhbarnamesine Haksız Yere İtiraz Eden Üçüncü Kişinin Cezalandırılması Dilekçesi



.......SAYIN HAKİMLİĞİ'NE



ŞİKAYETÇİ ALACAKLI :.......

VEKİLİ                          :.......

SANIK ÜÇÜNCÜ KİŞİ    :.......

SUÇ                             : Birinci Haciz İhbarnamesine Haksız Yere İtiraz Eden Üçüncü Kişinin Cezalandırılması Talebimiz Hk.

AÇIKLAMALAR : Müvekkilimin alacağının tahsili amacıyla borçlu ...... ....... aleyhine .......nün ....... E. Sayı ile yapmış olduğumuz icra takibinin kesinleşmesi üzerine sanığa borçlunun kendisinden olan alacakları için birinci haciz ihbarnamesi tebliğ edilmiştir.

                                       Sanık birinci haciz ihbarnamesini tebellüğ ettikten sonra yasal süresi içerisinde borçlunun kendisinden doğmuş ve doğacak her hangi bir alacağının bulunmadığını ileri sürerek birinci haciz ihbarnamesine itiraz etmiştir.

                                       Daha sonra yaptığımız araştırmalar sonucu sanığın birinci haciz ihbarnamesinin tebliğinden sonra borçlunun sanıktan alacağı olduğunu ve bu alacağı tahsil ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

                                       Bu nedenle İİK. Madde 338'e göre suç işleyen sanığın cezalandırılması için bu başvurunun yapılması zorunluluğu doğmuştur.

H. NEDENLER              : İİK., İlgili Mevzuat

DELİLLER                    : İcra Dosyası, Muhasebe Kayıtları, Diğer Deliller

İSTEM SONUCU           : Arz edilen nedenlerle sanığın eylemine uyan suçtan cezalandırılmasına, ....... maddi tazminata hükmedilmesine, yargılama giderlerinin sanığa yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. .......


                                             ŞİKAYETÇİ VEKİLİ
                                                                                                                .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder