17 Nisan 2016 Pazar

Kamulaştırmasız elatmada uzlaşma talebi dilekçesi

….. BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
…….

Uzlaşma Talebinde
Bulunan : ….- TC Kimlik No:….
Adres
Vekili :Av. Hediye …
Adres antettedir.

Konu :Müvekkilin sahip olduğu …. İli, ….. İlçesi, …. Mah., …. Mevkii, 13467 Ada ve … Parselde kayıtlı taşınmazına, kamulaştırmasız el atılması nedeni ile başkanlığınıza karşı kamulaştırmasız el atmadan kaynaklı tazminat davası açmadan evvel 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun geçici 6. Maddesinde ve ilgili mevzuatta yer alan idareye karşı dava açmak için gereken uzlaşma başvuru şartının gerçekleştirilmesi isteminden ibarettir.
Açıklamalar :
1. Bahse konu taşınmazın 6/8’i müvekkilimize aittir. Taşınmazın bir kısmı yol altında kalmış ancak bugüne kadar da belediyenizce kamulaştırılması gerekirken bir işlem yapılmamış, müvekkile ait taşınmaza tarafınızca müdahale edilmiştir. Bu hali ile idareniz tarafından mülkiyet hakkının özüne dokunan ve onu ortadan kaldıran kamulaştırmasız el atma olgusu gerçekleştirmiştir.
2. 2942 sayılı Kamulaştırma kanunun geçici 6. Maddesinde ve ilgili mevzuatta yer alan uzlaşma hükümleri gereğince idarenize karşı kamulaştırmasız el atmadan dolayı tazminat davası açmadan evvel kamulaştırmasız el konulan taşınmazın mevzuat çerçevesinde “nakdi ödeme olarak” bedelinin tarafımıza ödenmesi yahut bedeli değerinde takas cihetine gidilmesi için uzlaşma amacı ile idarenize başvuruda bulunuyoruz. Konu ile ilgili olumlu ya da olumsuz olarak tarafımıza ivedi olarak yazılı dönüş yapılmasını talep ederiz.
İstem sahibi ….
Vekili
Av. Hediye …
Ekler:
1. Tapu Kaydı
2. Onaylı vekaletname sureti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder