1 Mayıs 2016 Pazar

AKIL HASTALIĞI HUKUKSAL NEDENİNE DAYALI BOŞANMA DAVASI DİLEKÇESİ



.......SAYIN HAKİMLİĞİNE

                                                                                                                       .......


DAVACI                    :.......

VEKİLİ                      :.......

DAVALI                    :.......

KONUSU                  : Akıl hastalığı sebebiyle boşanma

AÇIKLAMALAR    : 1-Müvekkilimiz davalı ile 13 yıldan bu yana evlidir. Severek evlenen tarafların bu evliliklerinden Ahmet ve Rıza isimli iki de çocukları bulunmaktadır. Çiftin Evlilik Nüfus kaydı ....... İli, ....... İlçesi, ....... Mahallesi, ....... Cilt No, ....... Sayfa No ve .......Kütük Sıra Nodadır.

2-Davalı yaklaşık 4 yıl önce akıl hastalığına yakalanmıştır. Müvekkilimiz ve ailesi davalıyı güçleri yettiğince tüm tedavi merkezlerine götürmüş, ancak hastalığın geçici olmadığı heyet raporları ile sabit hale gelmiştir.

3-Davalı kendi işlerini göremez durumdadır. Ayrıca resmi işlemlerin yerine getirilmesi için de kendisine ağabeyi ......... vasi olarak tayin edilmiştir. Davalının bu durumu gerek müvekkilimizi, gerekse çocukları çok üzmesine karşın, artık evlilik birliğinin çekilmez hale geldiği, davalının yakınları tarafından da kabul edilmektedir.

4-Davalının çocukları ile birlikte aynı evde yaşamaları da gerek tedavisi ve gerekse çocuklarının psikolojik durumu açısından sakınca arz etmektedir.

5-Müvekkilimizin, akıl hastalığı doktor raporları ile de sabit olan davalı eşinden boşanmalarına karar verilmesini istemekteyiz.

YASAL SEBEPLER    : MK.m.131 ve diğer yasa maddeleri.

KANITLAR               : Nüfus kaydı, tanıklar,doktor raporları, her türlü yasal kanıt.


CEVAP SÜRESİ          : 10 gündür.

İSTEM SONUCU   : Açıklanan nedenlerle tarafların boşanmalarına, küçük çocukların velayetinin davacı anneye verilmesine, yargılama giderlerinin karşı taraf yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.


                                             DAVACI VEKİLİ
                                                                     .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder